Vis van Smit...Beerta,  Zuidhorn, Winschoten

      


       Kabeljauw met tomatensaus




Hoofdgerecht - 4 personen
Bereidingstijd  20 minuten Ingrediënten:

  • 600 gram kabeljauw
  • 500 gram uien
  • 500 gram champignons
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • prei
  • Spaanse peper
  • 1 Itr groentenbouillon


Bereidingswijze:

De tomatenpuree licht aanzetten met een beetje olie, ui, prei en Spaanse peper.

Blussen met de groentenbouillon en een half uur zachtjes door laten koken.

De saus zeven en daarna op een laag vuur laten staan.

De uienringen en champignons stevig bakken en bij de saus doen.

Op smaak brengen met peper, zout en gehakte Spaanse peper, niet te pittig.

De kabeljauw paneren en frituren.

Saus op bord en daarop de kabeljauw.

Lekker met Basmati rijst en doperwten!